Πιτίνο: Καλάθης ο κορυφαίος πασέρ, Βουγιούκας ο εξυπνότερος

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 00:20
UPD:00:22
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ
A- A A+

Αφού χαρακτήρισε τον Νικ Καλάθη ως τον κορυφαίο πασέρ που έχει δει στη ζωή του, ο Ρικ Πιτίνο συνέχισε λέγοντας ότι «ο Βουγιούκας είναι ο εξυπνότερος παίκτης του Παναθηναϊκού», με τον διάσημο Αμερικανό τεχνικό έμπλεο χαράς για τη νίκη της ομάδας του επί της Εφές. 

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τους παίκτες μου, διότι δουλεύουν κάθε μέρα περίπου 3,5 ώρες. Τους είπα για το σουτ ότι αυτή τη στιγμή όπως είναι η EuroLeague, οι πιθανότητες για να περάσουμε στα play off είναι λίγες. Ωστόσο, υπάρχει κάποια πιθανότητα μόνο μέσα από τη βελτίωση. Απόψε εκτέλεσαν πολύ πιο θετικά εν συγκρίσει με τα προηγούμενα παιχνίδια», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Ίαν (Βουγιούκα). Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν εκφράζει το παράπονό του και σήμερα αγωνίστηκε. Συζητήσαμε και αν βελτιώσει κάποια στοιχεία θα του δώσω χρόνο συμμετοχής. Ήμασταν στο +15 όταν έπαιζε ο Ίαν στο παρκέ», συνέχισε ο Πιτίνο. 

Και πρόσθεσε: «Έχοντας εμπειρία 42 ετών στο χώρο κι έχοντας προπονήσει παίκτες όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον και άλλοι, έχω αντιμετωπίσει πολλούς προπονητές και παίκτες και θεωρώ ότι ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ. Ακριβώς επειδή φοβούνται τις πάσες του, οι αντίπαλοι δεν μαρκάρουν τον ίδιο, αλλά τους συμπαίκτες του για να μην πασάρει και μπορεί να φτάσει στο καλάθι».

Για τη βελτίωση της ομάδας του στο ποσοστό ευστοχίας, είπε: «Οι περισσότεροι παίκτες μας είχαν πολύ καλά ποσοστά, όπως ο Τόμας, ο Γκιστ και άλλοι. Απόψε κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τόμας ήταν εκπληκτικός, ο Γκιστ αν καταφέρει να ρολάρει θα είναι υπέροχος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν σπουδαίο ταλέντο. Να θυμίσω ότι σε προηγούμενο παιχνίδι ο Γκιστ είχε τελειώσει με δύο ριμπάουντ, ενώ απόψε μάζεψε δέκα».

Όταν κλήθηκε ξανά να σχολιάσει την εμφάνιση του Βουγιούκα, υπογράμμισε: «Όταν ήρθα εδώ, μου μετέφεραν ότι ο Βουγιούκας αντιμετωπίζει κάποια θέματα στην άμυνα και ειδικά στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Του είπα ότι αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, είναι ήδη ο πιο έξυπνος παίκτης της ομάδας. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα. Είμαι ενθουσιασμένος με τη σημερινή νίκη, αλλά είμαι ακόμη πιο χαρούμενος, καθώς απέδωσε η δουλειά του Ίαν και η προπόνηση που έχει κάνει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις