Σε ΗΠΑ και Σ. Αραβία περιοδεύει ο Κινέζος πρόεδρος

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 13:14
A- A A+

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία και την Κένυα, θα πραγματοποιήσει ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, κατά την περιοδεία του που θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 29 του μηνός, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση της χώρας του, θέτοντας τέλος στην εικοτολογία εβδομάδων για το ταξίδι του.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Χου, θα μεταβεί στο Σηάτλ, την Ουάσινγκτον και το Πανεπιστήμιο του Γέϊλ, όπου θα μιλήσει για την εξωτερική πολιτική της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Λιου Τζιαντσάο, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, έχει πει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Hu, θα επικεντρώσει τη συζήτηση στις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ αναφορικά με το εμπόριο των Κινέζων, τη νομισματική πολιτική της χώρας, που πολλοί στην Ουάσινγκτον θεωρούν ότι ευθύνονται για το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, ύψους 202 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, ο Hu, θα συζητήσει θέματα συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την Σαουδική Αραβία, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες συμφωνίες με τη χώρα αυτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή