Τραμπ: Θαυμάσια η επιστολή του Σι

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 00:09
UPD:00:12
EPA/XINHUA
A- A A+

Θαυμάσια χαρακτήρισε την επιστολή του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας παράλληλα λόγο για τεράστια πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον - Πεκίνου.

Στην επιστολή ο Κινέζος πρόεδρος ανέφερε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας βρίσκονται σε μια φάση «ορόσημο», εκφράζοντας την ελπίδα οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται με αμοιβαίο σεβασμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί διαπραγματευτές θα επισκεφθούν την Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν έχει υπάρξει συζήτηση για πιθανή επέκταση της εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal -επικαλούμενη πηγές, με γνώση των διαπραγματεύσεων- ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά προσβλέπει σε ακόμη μία συνάντηση ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι μόνο έτσι μπορεί να δοθεί τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ή τουλάχιστον να παραταθεί η εκεχειρία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα μπορούσε να λάβει χώρα μετά την προγραμματισμένη σύνοδο Τραμπ - Κιμ στα τέλη Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή