Backstop και τελωνειακή ένωση επί τάπητος στη συνάντηση Μέι-Κόρμπιν

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 22:10
UPD:22:12
EPA/STRINGER / POOL
A- A A+

Τα προβλήματα γύρω από το backstop, αλλά και το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αργά το μεσημέρι ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και, όπως ανέφερε στο BBC ο Τζ. Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του ίδιου για το ιρλανδικό backstop και ότι θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.

Ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ότι, σύμφωνα με τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από αυτή. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε «μία ευρεία τελωνειακή ένωση» με την ΕΕ, στην οποία η Βρετανία θα έχει λόγο στο πώς θα γίνονται οι εμπορικές συμφωνίες.

Τον Τζ. Κόρμπιν συνόδευαν στη συνάντηση ο επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας των Εργατικών, Νίκ Μπράουν, και άλλα δύο στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Εργατικών, ο Τζ. Κόρμπιν είναι απογοητευμένος από τους βουλευτές του κόμματος που συνέπλευσαν με τους Τόρις και υποστήριξαν την τροπολογία Μπράντι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή