Βραζιλία: Πέντε εργαζόμενοι της Vale συνελήφθησαν για την κατάρρευση του φράγματος

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:24
UPD:13:28
REUTERS/WASHINGTON ALVES
A- A A+

Τρεις υπάλληλοι της Vale και ακόμη δύο μηχανικοί που εργάζονταν για λογαριασμό του μεταλλευτικού κολοσσού της Βραζιλίας συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Σάο Πάουλο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. 

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Vale ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές που ερευνούν τα αίτια της καταστροφής, η οποία εκφράζονται φόβοι ότι θα αφήσει πίσω της περισσότερους από 300 νεκρούς, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 65 νεκρούς και σχεδόν 300 αγνοούμενους. Στο ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος, όπου κατέρρευσε το φράγμα, βρίσκονταν συνολικά 427 άνρθωποι. 

Η τραγωδία έχει πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις και ερωτηματικά για τα πρότυπα ασφαλείας της Vale, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια σε άλλο ορυχείο κοινοπραξίας της.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν εκδώσει πέρα από τα πέντε εντάλματα σύλληψης και επτά εντάλματα έρευνας για περιβαλλοντικά εγκλήματα, παροποίηση εγγράφων και ανθρωποκτονία.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή