Bausch & Lomb: Αποσύρθηκε το καθαριστικό φακών επαφής ReNu (2)

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 12:41
UPD:14:12
A- A A+

Αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά γνωστό διάλυμα καθαρισμού φακών επαφής που παρασκευάζει ο όμιλος Bausch and Lomb εξαιτίας κινδύνων μόλυνσης από τη χρήση του. Πρόκειται για το διάλυμα «ReNu MoistureLoc», το οποίο πωλείται και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), σε άτομα που χρησιμοποίησαν το προϊόν, διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις μυκητιασικής κερατίτιδας. Σύμφωνα πάντα με τη FDA, οι λοιμώξεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν μια απώλεια της όρασης που για την αποκατάστασή της χρειάζεται μόσχευμα του κερατοειδούς χιτώνα. Όπως διευκρίνισε η αμερικανική υπηρεσία, μέχρι τις 9 του μηνός, 109 περιπτώσεις μόλυνσης είχαν εντοπιστεί σε 17 αμερικανικές Πολιτείες.

«Η FDA και τα αμερικανικά ομοσπονδιακά κέντρα για τον έλεγχο και την πρόληψη των ασθενειών (CDC) αναλύουν την κατάσταση. Επί του παρόντος, η Bausch and Lomb δέχτηκε να σταματήσει τη διανομή του διαλύματος καθαρισμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Bausch and Lomb επιβεβαίωσε την απόφασή του να διακόψει προσωρινά τη διανομή του διαλύματος που παρασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας, ώστε να διευκολύνει στη διενέργεια των ερευνών για τα αίτια των μολύνσεων.

«Το μέτρο αυτό δεν αφορά άλλα προϊόντα του ομίλου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Η αιτία των μολύνσεων αυτών δεν έχει διαπιστωθεί. Με βάση τις αναλύσεις μας, διεξοδικά τεστ και εσωτερικούς ελέγχους καθώς και τις επικοινωνίες με κορυφαίους εμπειρογνώμονες, οι διαθέσιμες επιστημονικές αποδείξεις δεν επιτρέπουν να οριστεί ως αιτία ένα διάλυμα του τύπου ReNu».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή