Επίσημη επίσκεψη Καραμανλή στη Βουλγαρία 13/4 και 14/4

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 14:50
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία θα πραγματοποιησει στις 13/4 και 14/4 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στη Σόφια το απόγευμα της Πέμπτης (13/4) όπου θα γίνει η τελετή επίσημης υποδοχής (Πλατεία Αλεξάντερ Νέβσκι)καθώς και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ¶γνωστου Στρατιώτη

Μαζί με τον Βούλγαρο ομολογό του Σεργκέι Στανίσεφ, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον καθεδρικό Ναό «Αλεξάντερ Νέβσκι» και θα ακολουθήσει δείπνο θα παραθέσει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Την Παρασκευή (14/40) πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών και θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών

Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν Διακήρυξης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, ενώ από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Βούλγαρο ομόλογό του θα υπογραφεί η Συμφωνία για τη νέα μεθοριακή διάβαση Κυπρίνου - Ivailovgrad.

Αμέσως μετά οι δύο πρωθυπουργοί θα κάνουν από κοινού δηλώσεις

Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Γεόργκι Παρβάνοφ, στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας κ. Πιρίνσκι (Κτίριο Εθνοσυνέλευσης).

Ακολούθως ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή