Ενέσεις οδηγικής ευφυίας

Το νέο Ford Ranger έρχεται στην αγορά από τα μέσα της χρονιάς
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:31
UPD:11:31
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Μπορεί να μοιάζει πολύ με το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, όμως επί της ουσίας είναι ίδιο μόνο στο σασί. Το δημοφιλές pick-up εκσυγχρονίστηκε σε όλα και παρουσιάζεται ως Ford Ranger 2019, με αυξημένη ισχύ, χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου, πιο ραφιναρισμένη λειτουργία και το κυριότερο: φορτωμένο με προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού. Ασφαλώς μας εντυπωσιάζει η ναυαρχίδα της οικογένειας, το Ranger Wildtrak, καθώς και το πολυτελές Ranger Limited, που προσφέρουν νέα premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της «easy-lift» πίσω πόρτας. Σημειώνουμε ότι το 2018 το Ford Ranger κατέγραψε στην Ευρώπη πωλήσεις 51.500 μονάδων, επίδοση βελτιωμένη άνω του 15% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2017. 

Το Ranger Raptor, που αποτελεί προϊόν εξέλιξης της Ford Performance, όντας παράλληλα το πιο «σκληρό» και ισχυρό Ranger στην ιστορία του μοντέλου, θα ξεκινήσει να διατίθεται επίσης από τα μέσα του 2019, απευθυνόμενο σε ένα κοινό που αναζητεί έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι.

Το νέο Ford Ranger, λοιπόν, αποκτά τώρα τον προηγμένο δίλιτρο EcoBlue diesel κινητήρα της Ford, o οποίος διαθέτει σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) για βελτιστοποιημένες εκπομπές ρύπων, προσφέροντας παράλληλα στις εκδόσεις με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων της Ford έως και 9% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Στην κορυφή της γκάμας μηχανικών συνόλων του νέου Ranger βρίσκεται η πανίσχυρη έκδοση Bi-turbo του δίλιτρου EcoBlue κινητήρα, η οποία αποδίδει 213 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm -με άλλα λόγια, 13 ίππους και 30 Nm παραπάνω από τον σημερινό 3.2 TDCi diesel-, βελτιώνοντας μεταξύ άλλων και την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

Διατίθεται σε εκδόσεις Regular Cab, Super Cab και Double Cab και προσφέρεται με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Επιπρόσθετα, διαθέτει νέα στοιχεία και «εργαλεία» που βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, είτε ως επαγγελματικό είτε ως όχημα για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το κορυφαίο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford και η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect.

Το Ranger είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία που προσφέρει τα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter, ως στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού του. Το Active Park Assist είναι επίσης διαθέσιμο στην «παλέτα» των προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστήσουν την οδήγηση λιγότερο κουραστική αποτρέποντας ή μετριάζοντας συγχρόνως τις επιπτώσεις μιας πιθανής σύγκρουσης.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή