Έξι νεκροί από έκρηξη βόμβας στη ΒΑ Σρι Λάνκα

Η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου προειδοποιεί αποστολή παρατηρητών
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 16:08
A- A A+

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αγορά στο λιμάνι Τρινκομαλί, της βορειοανατολικής Σρι Λάνκα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι δύο στρατιώτες, ενώ εκπρόσωπος αποστολής παρατηρητών στη χώρα δήλωσε ότι η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου μετά τα σημερινά επεισόδια.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ορισμένα καταστήματα στο λιμάνι πυρπολήθηκαν και ο στρατός ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων στην πόλη αυτή.

Από τη Δευτέρα, 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα, μεταξύ των οποίων πέντε στρατιώτες. Το Φεβρουάριο εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των ανταρτών Ταμίλ συναντήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια στην Ελβετία. Από το 1972, σε συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 60.000 άνθρωποι στη Σρι Λάνκα.

Εκπρόσωπος της Αποστολής Παρατηρητών στη Σρι Λάνκα (SLMM) για την επιτήρηση της ανακωχής μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών Ταμίλ, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου και ότι οι παρατηρητές δεν μπορούν να μεταβούν στην περιοχή των επεισοδίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή