Τουρκία - Στην εθνοσυνέλευση ν/σ για την επαναλειτουργία της Χάλκης

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 16:30
A- A A+

Η τουρκική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην τουρκική εθνοσυνέλευση νομοσχέδια που θα τροποποιούν το σημερινό καθεστώς των κοινωφελών ιδρυμάτων (βακουφίων) και θα αφορούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα καταθέσουμε το νόμο (των βακουφίων) στην εθνοσυνέλευση (...) Από την θέληση της εθνοσυνέλευσης εξαρτάται το πως θα διαμορφωθεί τελικά και θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο», είπε ο Τούρκος υπουργός και σχολίασε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτή την διαδικασία οι νόμοι εγκρίνονται από τους βουλευτές».

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε τη θέληση της τουρκικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί απαραίτητες. «Ασφαλώς η Ε.Ε. έχει απαιτήσεις από εμάς. Αυτά είναι διμερή θέματα που απασχολούν τις συναντήσεις μας», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ειδικά για το θέμα της Χάλκης και των περιουσιών των κοινοτικών Ιδρυμάτων, ο κ. Γκιουλ σημείωσε ότι «σε κάθε χώρα ισχύουν ειδικές συνθήκες, τίθεται διάφορα θέματα που έχουν την δική τους νομική και ιστορική εξήγηση».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή