«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 20:59
UPD:23:31
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», με 88-79, επί της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν το «αφεντικό» στο ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί της Ένωσης εντός κι εκτός των συνόρων.

Οι νικητές είχαν περισσότερη φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που παρουσιάστηκαν εμφανώς κουρασμένοι από το ταξίδι στην Ισπανία και το ματς με τη Φουενλαμπράδα.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν στην Θεσσαλονίκη με φόντο την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν, έστω κι αν δεν κάλυψαν τη διαφορά της ήττας από το ματς του πρώτου γύρου (91-71).

Γουίλ Χάτσερ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μιλένκο Τέπιτς (με double-double), Ντάριους Γκάρετ ήταν οι τέσσερις που ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ το απόγευμα που ο Φιλ Γκος έμεινε στους δύο πόντους από 0/6 σουτ, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ που πήρε πράγματα από τους Τζόρνταν Θίοντορ - Χάουαρντ Σαντ-Ρος, αλλά δεν απείλησε ποτέ τους Θεσσαλονικείς παρά το γεγονός ότι εκτέλεσε είκοσι βολές περισσότερες από τους γηπεδούχους και έκανε μόλις 8 λάθη.

Αν και ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Χολαργός έκανε την ανατροπή και επικράτησε στο Βενετόκλειο του Κολοσσού Ρόδου με 81-75 στην παράταση.

Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 75-75, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι, που είχαν στον πάγκο τους τον Στάθη Νερατζάκη αντί του Κώστα Φλεβαράκη, δεν πέτυχαν ούτε πόντο (!) και μοιραία γνώρισαν την πέμπτη διαδοχική ήττα, που τους αφήνει «καθηλωμένους» στην τελευταία θέση της κατάταξης

«Χαστούκι» στον Πανιώνιο επί αθηναϊκού εδάφους έδωσε ο Ήφαιστος Λήμνου (93-76), σε ματς που οι «κυανέρυθροι» ήθελαν πάση θυσία να νικήσουν για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις