Επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη στο Ρέθυμνο

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 19:25
A- A A+

Το Ρέθυμνο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα , Τσάρλ Ρις.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κυρίου Ρίς, η οποία έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ήταν το δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτρη Αρχοντάκη.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο Ρις για να δηλώσουμε την δεκτικότητα του Ρεθύμνου σε ξένες επενδύσεις σε οικονομικές σχέσεις σε φιλικές σχέσεις και κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια», επεσήμανε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη συνέχεια επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, όπου μοίρασε δώρα και βιβλία στους μικρούς μαθητές. Ο κ. Ρις επέλεξε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο καθώς πριν από ένα χρόνο το σχολείο είχαν βάψει Αμερικανοί που υπηρετούν στην βάση της Σούδας.

«Είπα στα παιδιά πώς θα πρέπει να μελετούν, να δουλεύουν πολύ και να συνεισφέρουν στην νέα Ελλάδα και τη νέα Ευρώπη. Εύχομαι τα παιδιά να μπορέσουν σύντομα να μας επισκεφθούν στις ΗΠΑ. Είμαι ικανοποιημένος που έρχομαι για δεύτερη φορά στο Ρέθυμνο, μια πανέμορφη πόλη, και επισκέφθηκα αυτό το σχολείο όπου κάποιοι ναύτες μας, προσέφεραν εθελοντική εργασία», δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης.

Ο κ. Ρις μιλώντας στους δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που έχει η χώρα μας με τις ΗΠΑ, και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι σχέσεις αυτές θα διατηρηθούν και στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα δεν σταθμεύουν πλέον στη βάση του Μαραθίου,στα Χανιά, το απέδωσε στον φόβο που υπήρχε ότι τα πληρώματα δε θα τύχαιναν καλής υποδοχής στην Κρήτη. «Δεν είμαστε σίγουροι πώς τα αεροπλανοφόρα θα τύγχαναν θερμής υποδοχής στη Σούδα. Όμως τώρα είμαστε αισιόδοξοι πως τέτοιο πρόβλημα δεν θα υπάρξει στο μέλλον, και ότι τα αμερικανικά πλοία θα μπορούν να επισκέπτονται την Κρήτη. Μην ξεχνάμε πώς οι σημερινοί ναύτες είναι αυριανοί τουρίστες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις τουριστικές σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ λέγοντας πως πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο κ. Ρις συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νομού δήλωσε πως του αρέσει πολύ η Κρήτη, την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά, και εξέφρασε την επιθυμία την επόμενη φορά να έχει τον χρόνο και να παραμείνει για περισσότερες ημέρες στο νησί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή