Δριμεία απάντηση Καραμανλή στον Γιώργο Παπανδρέου

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 15:42
A- A A+

«Πριν σας πάρω μαζί μου να γυρίσουμε την Ελλάδα, πρέπει να αποκτήσετε πραγματικές και όχι νεφελώδεις και αντιφατικές προτάσεις. (Θα σας πάρω μαζί μου) όταν αποφασίσετε εάν είστε υπέρ ή κατά της ανασφάλιστης εργασίας των νέων, των ελεύθερων απολύσεων για τους νέους, και του σκανδιναβικού μοντέλου με το 60% φόρο στους πολίτες».

Αυτό τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που προηγουμένως τον είχε καλέσει να περιοδεύσουν μαζί στην Περιφέρεια.

Και «να μην ξεχάσετε», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής «στο ίδιο πούλμαν να πάρετε τα στελέχη και τους υπουργούς σας που υπόσχονταν πλούτο και έκαναν το μεγαλύτερο έγκλημα στο ΧΑΑ, τα στελέχη του διαπλεκόμενου μαθηματικού τύπου, τα στελέχη που ευθύνονται για τα χάλια της ΟΑ, τα στελέχη που ευθύνονται για το σκάνδαλο του Κτηματολογίου καθώς και τον υπουργό σας που έλεγε να τα βγάλουν οι αγρότες πέρα μόνοι τους. Τότε όμως, θα χρειάζεστε τα τηλεοπτικά πλάνα για να κάνετε εντύπωση, γιατί δυστυχώς θα ψάχνετε να κρυφτείτε».

Ο Πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για έλλειψη θέσεων και προτάσεων, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι από τα 34 λεπτά της αρχικής τοποθέτησής του αφιέρωσε λιγότερα από 90 δευτερόλεπτα για γενικόλογες προτάσεις. «Τι προτείνατε στα 90 δευτερόλεπτα που αφιερώσατε σε προτάσεις; Είπατε για αναβάθμιση της παιδείας, για αύξηση των κοινωνικών δαπανών, εγγυηθήκατε υπεύθυνη οικονομική διαχείριση, προτεραιότητα στην απασχόληση. Τόσο σοβαρά, τόσο αναλυτικά, τόσο συγκεκριμένα, τόσο δεσμευτικά», σχολίασε δηκτικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτά είναι γενικόλογες μεγαλοστομίες, ευχολόγια χωρίς ουσία και κουβέντες του αέρα: «Αυτά δεν είναι πρόγραμμα, θέσεις ή προτάσεις αλλά τρανή απόδειξη έλλειψης θέσεων, ένδειας λόγου , ανεπάρκειας πολιτικής πρότασης. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν κρύβεται, ειδικά σήμερα που κατέστη εκκωφαντική».

Ο κ. Κάραμανλής κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να μην εμφανίζεται ως επισκέπτης στη χώρα (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε). «Μιλάτε για γαλάζια παιδιά, εσείς που βαφτίσατε γαλάζια και πράσινα τα καφενεία, αλλά σας ξέρουν καλά οι νέοι άνθρωποι στον τόπο αυτό», παρατήρησε.

Απευθυνόμενος τέλος στον κ. Παπανδρέου ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Με ενθουσιασμό νεοφώτιστου εμφανίστηκε να ανακαλύπτει την Ελλάδα, να συνεχίσετε την άθλησή σας, να μάθετε για τα προβλήματα. Κάντε υπομονή. Στις εκλογές θα αναμετρηθούμε. Εμείς με το έργο μας και εσείς με τα άδεια πυροτεχνήματά σας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή