Διακοπή λειτουργίας παράνομων τηλεοπτικών σταθμών

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 17:23
UPD:17:24
A- A A+

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας 4 παράνομων τηλεοπτικών σταθμών και ενός ραδιοφωνικού πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 11 Απριλίου 2006, στην Αίγινα και το Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η λειτουργία και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός των ακόλουθων σταθμών:

• Ενός τηλεοπτικού σταθμού με διακριτικό τίτλο ΤΗΛΕΦΩΣ που εξέπεμπε στο δίαυλο 31 UHF και ενός ραδιοφωνικού σταθμού συντονισμένου στη συχνότητα 90,5 MHz. Και οι δύο σταθμοί εξέπεμπαν από την Αίγινα. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός δε δικαιούται να εκπέμπει από την Αίγινα.

• Τριών τηλεοπτικών σταθμών που εξέπεμπαν παράνομα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη. Η επιχείρηση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ενημέρωσης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία τεχνικού κλιμακίου της ΕΕΤΤ. Πρόκειται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

o Σταθμός χωρίς διακριτικό τίτλο, που εξέπεμπε κατά τις νυκτερινές ώρες πρόγραμμα άσεμνου περιεχομένου στο δίαυλο S-39.

o Σταθμός με διακριτικό τίτλο MAD, που εξέπεμπε στο δίαυλο S-41.

Και οι δύο παραπάνω δίαυλοι δεν προορίζονται για τηλεοπτικές εκπομπές.

o Σταθμός με διακριτικό τίτλο VIP's, που εξέπεμπε στο δίαυλο 63. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο εν λόγω σταθμός δεν θεωρείται νομίμως λειτουργών.

Οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο σειράς συστηματικών δράσεων που υλοποιεί η ΕΤΤΤ, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας στον τομέα του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων.

Προτεινόμενα για εσάς