Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, βαθμιαία επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και σταδιακά θα σταματήσουν. Ανεμοι: Ασθενείς και σταδιακά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο, τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Σε άνοδο, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή των Βαΐων

Αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι, στα νότια ισχυροί, στα ανατολικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί, με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή