ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 15:10
A- A A+

Πρόταση νόμου για την «κατάργηση της δυνατότητας πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας», κατέθεσαν σήμερα 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία τους προτείνουν να οριστεί στο νόμο περί πολιτικής σχεδιάσεως εκτάκτου ανάγκης, πως «δεν συνιστά από μόνη της κατάσταση έκτακτης ανάγκης που να δικαιολογεί την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, η κατάσταση που προκαλείται από απεργιακή κινητοποίηση, ακόμη κι αν αυτή κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Δικαστήριο».

Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα κήρυξης πολιτικής επιστράτευσης «για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο σύνολο της Επικράτειας, ή σε ορισμένη μόνον περιοχή, από φαινόμενα ή καταστάσεις που είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τα οποία επίσης, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τα συνήθη μέσα και μηχανισμούς».

Τέλος, πολιτική επιστράτευση προβλέπει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και σε περίπτωση θεομηνιών, δεδομένου ωστόσο, ότι «με θεομηνία εξομοιώνονται και ανθρωπογενή αίτια, που προκαλούν ισοδύναμα αποτελέσματα».

Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Ρέππας, Κωνσταντίνος Ρόβλιας, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή