ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 16:46
UPD:17:33
A- A A+

Προς αναστολή των κινητοποιήσεων τους ενόψει Πάσχα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ενώ για τις 4 μ.μ. είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά μετατέθηκε λόγω συνάντησης με το ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι απεργούν για δεκάτη μέρα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών με επιστολή του στους προέδρους της ΚΕΔΚΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους καλεί να ορίσουν εκπροσώπους στην επιτροπή που θα αποφασίσει εντός διμήνου για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/14/1178531.htm .

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ,Θέμης Μπαλασόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντηση με τη Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/14/1178486.htm , είπε ότι σήμερα το απόγευμα στις 4 θα συνεδριάσει εκ νέου η Ομοσπονδία, θα εκτιμήσει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη και την διαμεσολάβηση της ΑΔΕΔΥ και θα καθορίσει τις ενέργειές της.

Ο κ. Μπαλασόπουλος είπε πως πιστεύουν ότι θα γίνουν δεκτοί από τον υπουργό Εσωτερικών, εξέφρασε την πεποιθήσή του ότι «υπάρχει περιθώριο διαλόγου και λύσης των ζητημάτων μας», είπε ότι είναι πολύ λίγοι οι δήμοι που έχουν «βγάλει» απορριμματοφόρα, ανάμεσά τους οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιώς, μέσω «απεργοσπαστικού μηχανισμού με άλλη ομοσπονδία» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ΧΥΤΑ λέγοντας ότι «τις επόμενες μέρες και αν υπάρχουν αυτές οι καιρικές συνθήκες, με την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα».

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα 0 το μεσημέρι, με τον υπουργο Εσωτερικών Παυλόπουλο, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και των υποψηφίων δημάρχων που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και Οικολογικές Ομάδες και Κινήσεις, ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή