Συρία: Ισχυρή έκρηξη σε γειτονιά νότια της Δαμασκού

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 10:21
UPD:11:33
REUTERS/OMAR SANADIKI
A- A A+

'Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε σήμερα σε γειτονιά νότια της Δαμασκού, κοντά σε γραφείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 

Όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μουτάλκ, νοτίως της συριακής πρωτεύουσας, και οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ήταν μια «ισχυρή έκρηξη» η οποία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό ή από επίθεση αυτοκτονίας. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αλλά δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε πόσοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυρά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν είναι η πρώτη επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ ο μισός πληθυσμός της χώρας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, του οποίου οι δυνάμεις έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας με τη ρωσική και την ιρανική υποστήριξη, διατηρεί τον θώκο του καθ 'όλη τη διάρκεια του πολέμου και θεωρείται ευρέως ότι είναι απρόθυμος να παραδώσει την εξουσία μετά την λήξη του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, DPA, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή