Ευρωλίγκα: Ήττα και στο Κάουνας, δυσκόλεψε η «οκτάδα» για Παναθηναϊκό

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:58
UPD:19/01/2019 00:00
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός για ένα ημίχρονο απέναντι στη Ζάλγκιρις, στη Λιθουανία, όμως δύο κακά διαστήματα σε άμυνα και επίθεση στα πρώτα λεπτά της τρίτης και της τέταρτης περιόδου έφεραν ακόμη μία εκτός έδρας ήττα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε με 69-82 από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για δεύτερη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα και στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Κάνουνας να φτάσει τους «πράσινους», καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ρεκόρ 8-11.

Πλέον, ο στόχος της πρώτης οκτάδας δυσκολεύει για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Στην κατάταξη έχει δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία, καθώς την ίδια επίδοση έχει και Μακάμπι, την οποία ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον «τελικό» του Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα.

Η ελληνική ομάδα μέτρησε έκτη συνεχή εκτός έδρας ήττα, διαψεύδοντας την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν με κυριαρχική εμφάνιση προηγήθηκε σταθερά, με σημείο αναφοράς την άμυνά της. Από ένα σημείο και ύστερα, όμως, έχασε τη συγκέντρωσή της και δεν κατόρθωσε να φρενάρει το ρυθμό των γηπεδούχων.

Από την πλευρά της, η Ζάλγκιρις επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τέσσερις κατά σειρά ήττες και έχει πια το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πιτίνο ήταν ο Τόμας με 14 πόντους, ενώ ο Καλάθης πρόσθεσε άλλους 11, συν 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους, τη μεγάλη ζημιά έκανε ο Γουάιτ, που σημείωσε 15 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις