Β. Κικίλιας: Δεδηλωμένη δεν υπάρχει με έξι γυρολόγους βουλευτές

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 12:25
UPD:12:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Το κλίμα της επίπλαστης πλειοψηφίας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με αυτό που αισθάνεται και εκδηλώνει η ελληνική κοινωνία» δήλωσε o τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι ενάντια σε κάθε ακραία στάση σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαμαρτυρία του κόσμου κατά της κυβέρνησης για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτοί οι οποίοι χασκογελούν και πανηγυρίζουν εντός του Κοινοβουλίου, έχουν πάει στις εκλογικές τους περιφέρειες να δουν τι γνώμη έχει γι' αυτούς η ελληνική κοινωνία; Ή δεν είναι θεμιτό ένας πολίτης να διαμαρτύρεται με mail, με fax, με τηλέφωνα, με συλλαλητήρια στον βουλευτή του;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας στον Real FM είπε πως η δεδηλωμένη, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει.

«Υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια σε μια συγκυβέρνηση δύο πολιτικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που άθροισαν τις δυνάμεις τους και πήραν ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό δεν υπάρχει πλέον. Σήμερα δεν υπάρχει πλειοψηφία στις επιτροπές και άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα νομοθέτησης με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι γυρολόγους, οπορτουνιστές, που έτσι θα μείνουν στην Ιστορία» τόνισε, διερωτώμενος πού ήταν χθες αυτοί οι βουλευτές να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

«Θεωρώ ότι ντρέπονται για την πράξη τους, αλλιώς θα έβγαιναν να τη δικαιολογήσουν» δήλωσε.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως ο κ. Ζάεφ μας «τρίβει στη μούρη» καθημερινά ότι οι πολίτες της χώρας του λέγονται Μακεδόνες.

«Όποιος πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία δεν εκκινεί διαδικασίες αλυτρωτισμού στο μέλλον, δεν κάνει σωστή ανάλυση. Και επειδή τα Βαλκάνια ήταν πάντα μια προβληματική περιοχή αστάθειας και βλέπουμε και άλλα πράγματα να προετοιμάζονται, όπως αμοιβαία αλλαγή συνόρων μεταξύ χωρών, είναι μεγάλο θέμα. Υπάρχει ένα ισλαμικό τόξο που εκτείνεται πάνω από την Ελλάδα και το οποίο χρηματοδοτείται ποικιλοτρόπως», υποστήριξε.

Για τις τις δηλώσεις Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ είπε πως ο κ. Μοσκοβισί είναι ένας αποτυχημένος γυρολόγος πολιτικός που δε βρίσκει στέγη στη Γαλλία, δεν ασχολείται μαζί του κανείς στη χώρα του και προσπαθεί μέσα από τα απομεινάρια των σοσιαλιστών να βρει ρόλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή