Έξω από τη Βουλή η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 11:13
UPD:15:07
naftemporiki.gr
A- A A+

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στην τρίτη κατά σειρά κινητοποίησή τους αυτές τις μέρες, διαμαρτύρονται, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ), για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

NAFTEMPORIKI.GR

Προς στιγμήν επικράτησε μικροένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στα σκαλιά, δίπλα από το ΜΑΣ, που οδηγούν προς το Κοινοβούλιο, αλλά απωθήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Λίγο αργότερα, κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς κατάφεραν και πέρασαν από την πλαϊνή είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής, ωστόσο τα ΜΑΤ τούς απέκλεισαν περαιτέρω πρόσβαση. 

Σύμφωνα με την Τροχαία κλειστές παραμένουν (ώρα 15:00) η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας, η κάθοδος της Β. Σοφίας από Σέκερη και η Ακαδημίας από Ασκληπιού, ενώ στην άνοδο της Συγγρού η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω Διάκου. 

ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξηε τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00 για τον πρωινό, 14:00-17:00 για τον απογευματινό και τις τρεις πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους στη συγκέντρωση.

NAFTEMPORIKI.GR

Στο μεταξύ, σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίωσε τα κριτήρια μοριοδότησης που θα ισχύουν στο νέο σύστημα μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή