Μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ ο καμικάζι στο Τελ Αβίβ

Καταδίκη της επίθεσης από το Λεκό Οίκο - Οκτώ οι νεκροί, εκτός του καμικάζι
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 17:18
A- A A+

Βίντεο στο οποίο μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ δηλώνει πως αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Τελ Αβίβ, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

«Υπάρχουν και άλλοι "μάρτυρες" Θεού θέλοντος», λέει ο νεαρός άνδρας που δηλώνει ότι είναι «γιός των Ταξιαρχιών Κουντς», της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ. «Προσφέρω τον εαυτό μου...για τη χάρη του Θεού», προσθέτει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί από την επίθεση του καμικάζι είναι οκτώ και ο ίδιος ο δράστης, ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 60.

Εν τω μεταξύ ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παλαιστινιακή επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ: «Είναι μια αποτρόπαιη τρομοκρατική ενέργεια για την οποία δεν υπάρχει δικαιολογία ή αιτιολογία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν.

Αυτόπτες μάρτυρες στον τόπο που σημειώθηκε η επίθεση δήλωσαν ότι είδαν τον καμικάζι. «Είδα έναν νεαρό άνδρα που μετέφερε μια μπλε τσάντα. Τον σταμάτησε ένας φρουρός ασφαλείας, ο οποίος τον ρώτησε τί είχε μέσα στην τσάντα. Αυτός άνοιξε την τσάντα και όλα τινάχτηκαν στον αέρα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters αυτόπτης μάρτυρας από τον τόπο της επίθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή