Ν. Βούτσης για συμφωνία των Πρεσπών: Δεν υπάρχει καμία βιασύνη

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 21:52
UPD:23:36
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Η συμφωνία των Πρεσπών, παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει ζήτημα περιορισμένης ισχύος, όπως εξήγησε.

«Στην περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές κανείς από τους διεθνείς οργανισμούς δεν πρόκειται να θέσει θέμα μη ισχύος, αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και νομίζω πως θα υπάρξει, γιατί είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «εμείς τους βγάζουμε 149» (σ.σ. τους βουλευτές οι οποίοι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών), ο κ. Βούτσης απάντησε «αφήστε με να χαμογελώ περισσότερο».

Ερωτηθείς αν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει υπ' όψιν του κάτι τέτοιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή της θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη.

«Καμία βιασύνη δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις μετακινήσεις βουλευτών από τα μικρότερα κόμματα, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο ίδιος, ήδη από τον Νοέμβριο, είχε πει δημόσια ότι θα δοκιμάζεται η συνοχή και υπόστασή τους ανεξαρτήτως της συμφωνίας των Πρεσπών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή