«Εποικοδομητικές» οι συναντήσεις του Δ. Αβραμόπουλου με Κόντε και Σαλβίνι

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 15:01
UPD:15:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Εποικοδομητική» ήταν η συνάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σήμερα το πρωί στη Ρώμη. Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε αργότερα και η συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι.

«Είχα εποικοδομητική συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στη Ρώμη. Εργαζόμαστε μαζί με στόχο ευρωπαϊκές λύσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ε.Ε. Η Ευρώπη στηρίζει την Ιταλία για την κοινή αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά το τέλος της συνάντησης.

Με τον Ματέο Σαλβίνι «συμμεριζόμαστε τις ίδιες προτεραιότητες για τη μετανάστευση στην Ε.Ε.: περαιτέρω προστασία των εξωτερικών συνόρων, συνεργασία με τρίτες χώρες για την εξάλειψη της παράτυπης μετανάστευσης και αύξηση των επιστροφών, αλλά και δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή