ΚΚΕ: Ανεπιθύμητη η κ. Κοντολίζα Ράις

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 14:12
A- A A+

«Η επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις είναι ανεπιθύμητη. Η παρουσία της στην Ελλάδα μόνο κακό σημαίνει για τον ελληνικό λαό. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα επιφυλάξουν στην εκπρόσωπο του ιμπεριαλισμού την υποδοχή που της πρέπει».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την ενδεχόμενη επίσκεψη της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη χώρα μας (25 ή 26 Απριλίου).

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, «ο γεγονός ότι η Ράις συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη πριν από λίγο καιρό, θέτει το ερώτημα, ποιον σκοπό εξυπηρετεί μια ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα; Μήπως τον προετοιμαζόμενο πόλεμο κατά του Ιράν;»

«Η Ελλάδα των εργαζομένων ζημιά θα έχει από μια άμεση ή έμμεση συμμετοχή της κυβέρνησης της ΝΔ στα εγκληματικά σενάρια που επεξεργάζονται κατά του Ιράν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και η μη παροχή οποιασδήποτε διευκόλυνσης εναντίον άλλων λαών, αποτελούν ζωτικής σημασίας εκφρασμένα αιτήματα του ελληνικού λαού. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες αν επαναλάβουν την τακτική που ακολούθησαν κατά του πολέμου στο Ιράκ. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή