ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για επίσκεψη Ράϊς

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 15:25
UPD:15:32
A- A A+

Με θέματα εξωτερικής πολιτικής ασχολήθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά η γειτονική χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για να έχει την «πόρτα της Ε.Ε. ανοιχτή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραστεί στη Διαβαλκανική λόγω προβλήματος υγείας, η κα Μπακογιάννη είπε δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος πραγματοποιείται 3-5 Μαΐου και σε μία εβδομάδα θα γνωρίζουμε ποιοι θα συμμετέχουν.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο επίσκεψης της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, η κα Μπακογιάννη ανέφερε πως η κα Ράις έχει εκφράσει την βούληση να επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα κάποια στιγμή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για επίσκεψη της κας Ράϊς την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Εξ άλλου σε άλλη ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα περί απορρήτων εγγράφων που βρέθηκαν στα σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/17/1179331.htm , η κα Μπακογιάννη δήλωσε πως έχει διατάξει να γίνει ΕΔΕ και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/18/1179694.htm σε δύο κατευθύνσεις , καθώς, όπως είπε, κάποια έγγραφα βρέθηκαν στα σκουπίδια, αλλά παράλληλα διασπείρονται και ψευδείς ειδήσεις που βλάπτουν τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή