Ρευστό σκηνικό και εκατέρωθεν πυρά με φόντο τις Πρέσπες

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 14:52
UPD:15:23
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Στον απόηχο της έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών στην ΠΓΔΜ και εν αναμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κυβέρνηση εγκαλεί την Ν.Δ. για επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών προκειμένου να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά κατά των κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή και τις παλινδρομήσεις των τελευταιών ημερών και ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Μαξίμου κατηγορεί τον «μηχανισμό της Ν.Δ.» ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει βουλευτές. Όπως αναφέρει η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος «δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ». 

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του σε συνέδριο της Δράσης, επανέλαβε τη σταθερή διαφωνία της Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «ένα συνολικό λάθος, που έγινε σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο και που αντί να λύνει ένα παλαιό πρόβλημα δημιουργεί νέα -και στις δύο χώρες». 

EURONEWS

Κατηγόρισε δε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή με τις κωλοτούμπες τους»  και έκανε λόγο για «πρωτοφανή παζάρια», που αποκαλύπτουν ότι μόνη έγνοια των κκ Τσίιπρα- Καμμένου είναι να αγκιστρωθούν στις καρέκλες τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μόνη λύση είναι οι εκλογές- άποψη που εξέφρασε σε ανακοίνωσή του και το Κίνημα Αλλαγής. «Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να αλληλοεκβιάζονται. Η αυτογελοιοποίηση τους είναι πασιφανής και δεδομένη» σχολίασε το κόμμα. 

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη κατηγόρησε για κυνισμό τον Αλέξη Τσίπρα και εκτίμησε ότι θα βρει τελικά πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας. «Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη "απαγωγή" των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες» είπε. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή