Ζ. Ζάεφ: Ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 23:30
UPD:23:50
EPA/GEORGI LICOVSKI
A- A A+

Τους πολίτες και τους βουλευτές για την υπευθυνότητα που έδειξαν για τις συνταγματικές αλλαγές με τις οποίες «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» συνεχάρη με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αμέσως μετά την υπερψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, από τη Βουλή της γειτονικής χώρας.

Με άλλο tweet, ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε, με την οποία «συνεχάρη όλους τους πολίτες της χώρας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται».

Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ για την αλλαγή ονόματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Φόρεϊν Οφις στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα «μεγάλο βήμα προς την επίλυση μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, που ανοίγει το δρόμο για τη Μακεδονία να προχωρήσει προς την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Μακεδονία» υπογραμμίζει.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών χαιρετίζει και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς, σε ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για κυρίαρχο βήμα στην πορεία ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ.

«Η υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων είναι πολλή ενθαρρυντική και κυρίαρχο βήμα για τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζουμε ότι δημιουργεί θετική συγκυρία για όλη την περιοχή. Η ΕΕ θα ολοκληρωθεί μόνο με την είσοδο όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» γράφει ο Αυστριακός καγκελάριος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή