Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ισχυρούς νοτίους ανέμους, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στη Μακεδονία. Από το απόγευμα, σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδική βροχή και πιθανή καταιγίδα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι, που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά καλό καιρό, προβλέπει για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη η ΕΜΥ, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι παροδικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια πρόσκαιρα ισχυροί. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή