Οι μεγάλοι χορηγοί του Brexit δεν πιστεύουν πλέον ότι θα συμβεί

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 13:19
UPD:13:20
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Απαισιόδοξοι για το Brexit, την ιδέα που στήριξαν με πολύ πάθος και πολύ χρήμα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, εμφανίζονται σήμερα δύο από τους μεγαλύτερους δωρητές της καμπάνιας. Αμφότεροι πιστεύουν πλέον ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει πίσω και τελικά η χώρα θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Reuters επικοινώνησε τόσο με τον Πίτερ Χάργκριβς, τον  δισεκατομμυριούχο που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός του Brexit όσο και με τον βετεράνο μάνατζερ ταμείων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Κρίσπιν Όντεϊ.  

Παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών κι ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο κοινοβουλευτικός διάλογος για τη συμφωνία επί του Brexit, στην οποία κατέληξε το Λονδίνο με τις Βρυξέλλες έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις, και οι δύο χορηγοί αμφιβάλλουν για την έκβαση του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο ξεκάθαρη ενδεχομένως να είναι η εικόνα την επόμενη εβδομάδα, μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας, στις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Χάργκριβς, εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία, με προσφορά το 2016 3,2 εκατ. λιρών στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, το πιο πιθανό σενάριο είναι τελικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να επιδιώξει παράταση και κατόπιν να θέσει την έξοδο της χώρας από την Ένωση σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.  

Περίπου την ίδια άποψη έχει και ο Όντεϊ, ο οποίος επένδυσε τουλάχιστον  870.000 λίρες στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου. Η μοναδική διαφωνία του με τον Χάργκριβς είναι ότι κατά τη γνώμη του δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά ούτε όμως η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, όπως προβλέπεται.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή