Ελληνική διάκριση σε Φόρουμ της Microsoft

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 09:37
A- A A+

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διάκριση πέτυχε η Ελλάδα στο πλαίσιο του Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας με την υποστήριξη της UNESCO. Η ελληνική υποψηφιότητα αναδείχτηκε μεταξύ των 6 νικητών του διαγωνισμού, σε σύνολο 70 εκπαιδευτικών από 25 χώρες της Ευρώπης.

Το διήμερο αυτό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, έχει στόχο την προώθηση καινοτόμων εφαρμογών της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η ελληνική νικήτρια συμμετοχή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κα Χρυσάνθη Παλάζη, φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Σερρών. Στο σχέδιο μαθήματος που εκπονήθηκε, οι μαθητές αντλούν πληροφορίες για το επίκαιρο θέμα της γρίπης των πτηνών, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουν τα ευρήματά τους στην τάξη, συνδυάζοντάς τα δημιουργικά με την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς και το Ενιαίο Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή