Απασχόληση σε όσους πλήττονται από το shutdown προσφέρει ο Τζίμι Κίμελ

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 10:10
EPA/JOHN GURZINSKI
A- A A+

Απασχόληση σε εργαζομένους που πλήττονται από τη μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ προσφέρει ο Αμερικανός κωμικός και επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, Τζίμι Κίμελ.

Κατά τη διάρκεια του σόου του «Jimmy Kimmel Live» τη Δευτέρα ο δημοφιλής παρουσιαστής ανακοίνωσε πως ένας εργαζόμενος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών την ημέρα θα εργάζεται για την εκπομπή του, μέχρι να τερματιστεί το shutdown.

Ο Κίμελ παρουσίασε στο κοινό τον αστυνομικό Τζον Κοστέλνικ, τον οποίο και ρώτησε αν θεωρεί πως είναι «πιόνι» στη διαμάχη γύρω από το τείχος που επιθυμεί να υψώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. «Απολύτως», απάντησε ο Κοστέλνικ.

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «κρίση ασφάλειας» στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, απαιτώντας εκ νέου από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 5,7 δισ. δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ώστε να τερματιστεί η 18ήμερη μερική αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

EURONEWS

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί μέσω της νέας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, αντέτειναν ότι με τη διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά όμηρους τους δημοσίους υπαλλήλους και τον αμερικανικό λαό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή