Πολιτική κόντρα με αφορμή τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στα ΕΛ.ΠΕ.

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 16:56
UPD:17:05
A- A A+

«Το πελατειακό σύστημα, το ρουσφέτι, η επανίδρυση του Κράτους της δεξιάς, αποτελούν σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Όσα βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας, ακυρώνουν τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών για όλους τους έλληνες πολίτες. Η χώρα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Δυστυχώς, στην εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση φθείρει και αποδυναμώνει, πλέον των άλλων, και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων αρχών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο συντονιστής του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή την εξαίρεση των προσλήψεων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) από τις διαδικασίες ελέγχου του ΑΣΕΠ.

Απαντώντας, το υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει πως «η δήλωση του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ συνιστά πρωτοφανή και ευθεία επίθεση εναντίον του συνταγματικώς κατοχυρωμένου θεσμού του ΑΣΕΠ».

«Η επίθεση δε αυτή», προσθέτει το ΥΠΕΣΔΔΑ, «είναι τόσο περισσότερο απαράδεκτη και καταδικαστέα, όσο το ΑΣΕΠ και στα θέματα των ΕΛΠΕ απλώς έμεινε στη γραμμή των αποφάσεων 18/27-04-2001 για τα ΚΑΕ και τις θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας και 5/29-01-2002 για τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του». «Που ήταν τότε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά του;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή το ΥΠΕΣΔΔΑ, επισημαίνοντας πως «είναι τουλάχιστον κωμικό να κάνει σήμερα κριτική το ΠΑΣΟΚ για “κομματικά ρουσφέτια”».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τονισε πως η «απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για την εξαίρεση από το ΑΣΕΠ των προσλήψεων στις ΔΕΚΟ, στις οποίες το Κράτος έχει ποσοστό μικρότερο του 50%, ανοίγει την κερκόπορτα της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού».

«Η σημαντικότερη θεσμική ρύθμιση της τελευταίας 10ετίας για αξιοκρατία και διαφάνεια καταργείται και θυσιάζεται στο βωμό των κομματικών αναγκών και σκοπιμοτήτων. Η επανίδρυση του Κράτους γίνεται πλέον πράξη», υπογραμμίζει ο κ. Πολυζωγόπουλος.

O υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και σε άλλες εισηγμένες στο Χ.Α., ΔΕΚΟ, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ για τα ΕΛ.ΠΕ..

Αιτήματα εξαίρεσης υπάρχουν από τον ΟΠΑΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του ελέγχου της Αρχής επιθυμούν να τεθούν ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, Οργανισμός Εργατικής Εστίας, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ακόμη και ο ΟΑΕΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή