Μεϊμαράκης: Εθνική υποχρέωση η συμμετοχή της ελληνικής δύναμης στο Κόσοβο

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 17:21
UPD:17:29
A- A A+

Την Ελληνική Δύναμη Κοσσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) επισκέφθηκε σήμερα στο Κόσοβο ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη, και ΓΕΣ, αντιστράτηγο Δημήτριο Γράψα.

Ο κ. Μεϊμαράκης αντάλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό για το Πάσχα, ενώ ενημερώθηκε και από τους επικεφαλής της KFOR για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η Διεθνής Δύναμη.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το ελληνικό στρατόπεδο στο Ουρόσεβατς όπου και συνέφαγε με το προσωπικό. Στο χαιρετισμό του ο κ Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τους άνδρες της ΕΛΔΥΚΟ για την συνεισφορά τους στην επίτευξη του βασικού στόχου της χώρα μας, που είναι η παγίωση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε όλους τους Διεθνής Οργανισμούς και επιδιώκει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚΟ εκτελούν μια αποστολή, το έργο και η προσφορά της οποίας έχει αναγνωριστεί από φίλους και συμμάχους, καταδεικνύοντας έτσι τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την εμπέδωση ενός κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες και τις κινήσεις που γίνονται ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, γιατί αναβαθμίζει το ρόλο της και με τη συμμετοχή της συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας της περιοχής. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας αποτελεί εθνική υποχρέωση διότι η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι απομονωμένη από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην Μιτροβίτσα όπου -αφού ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα- απευθυνόμενος προς το προσωπικό ανέφερε: «Θεωρώ ότι η επίσκεψή μου αυτή δεν είναι μόνο υποχρέωση και καθήκον αλλά εκπέμπει και ένα μήνυμα που συμβολίζει ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι κοντά στους Έλληνες στρατιωτικούς που δίνουν τον αγώνα για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή