Tagesspiegel: Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή στην Ελλάδα

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 09:48
UPD:09:50
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η γερμανική Tagesspiegel, επιγράφοντας σχετικό άρθρο της «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή».

Η εφημερίδα του Βερολίνου παρατηρεί: «Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άγκελα Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες».

«Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση», συνεχίζει ο αρθρογράφος,«ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο μεταξύ, τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μομφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή