Κ. Κατσίκης: Θα φύγουμε πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 14:10
UPD:14:12
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους αυτήν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, πριν η τελευταία έλθει στην Βουλή.  Αυτό υποστήριξε ο Κώστας Κατσίκης, βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». Ερωτηθείς πότε θα γίνει αυτό, σημείωσε: «Εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης είπε: «Από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;». Πρόσθεσε δε πως «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Ο κ. Κατσίκης σημείωσε πάντως ότι έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου, η οποία ελευπιστεί ότι θα τηρηθεί, σύμφωνα με την οποία το θέμα δεν θα μας απασχολήσει έως τον Μάρτιο. Σημείωσε πάντως ότι εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη ο αριθμός 151 για τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα βρεθεί – και ας γίνει σαφές στους ακροατές – γιατί ένας βουλευτής που αποτελεί τη συντριπτική μειοψηφία της ΚΟ των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία αλλά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Θεοχαρόπουλο, και τους βουλευτές του Ποταμιού». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή