Ζαγορίτης: «Και αγώνες μπορούν να γίνονται και οι αρχαιότητες να προστατεύονται»

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 12:31
A- A A+

«Η αρχαία Ολυμπία είναι παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οφείλουμε να την προβάλλουμε, να την αναδεικνύουμε μέσα και από αθλητικές δραστηριότητες, με σεβασμό πάντα στο χώρο και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση «ότι και αγώνες μπορούν να γίνονται και οι αρχαιότητες να προστατεύονται».

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να τελεσθεί η διεθνής συνάντηση αγώνων στίβου στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι ο αρχαιολογικός χώρος δεν μπορεί να δεχτεί ετήσιες διοργανώσεις και δεν μπορεί να είναι επισκέψιμος για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 15.000 θεατές.

Το ΚΑΣ επισήμανε ακόμη, ότι εάν οι αγώνες γίνουν σε κοντινό σύγχρονο στάδιο, θα επιτραπεί να γίνει η τελετή απονομής μεταλλείων στα αρχαίο στάδιο, με όριο τους 3.000 θεατές.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, εξέφρασε την άποψη ότι ο συνδυασμός του αρχαιολογικού χώρου με ένα σύγχρονο στάδιο, θα αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικών εκδηλώσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις