Μπάσκετ: «Κόκκινη» παρέλαση με πρωτιά Σπανούλη

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 21:17
UPD:22:13
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, πριν από δύο ημέρες, καθώς στο πλαίσιο της Α1 Ανδρών αυτή τη φορά συνέτριψε την ΑΕΚ με 101-75 στο ΣΕΦ, για τη 12η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν καταιγιστική, παρά τα συνεχή παιχνίδια της και όταν βρήκε ρυθμό παρέσυρε την Ένωση, που μετά τους «πράσινους» γνώρισε βαριά ήττα και από τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε Ιστορία, καθώς είναι από σήμερα ο κορυφαίος πασέρ από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μοίρασε τις 4 ασίστ που χρειαζόταν και έφτασε στις 2.145 τελικές πάσες, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη που αποσύρθηκε έχοντας σταματήσει στις 2.144.

Το ρεκόρ του Σπανούλη καταγράφηκε στο 38:31, βρήκε τον Γιώργο Μπόγρη ο οποίος κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι της Ένωσης, αξιοποιώντας το «δώρο» του συμπαίκτη του.

Αγωνιστικά, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι άντεξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε τους γηπεδούχους στο +4 (25-21) με το buzzer-beater τρίποντο του Σπανούλη. Από εκεί και ύστερα, όμως, ο Ολυμπιακός επέβαλε το νόμο του ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την ένταση στην άμυνα με τον Μιλουτίνοφ να κάνει σπουδαία δουλειά, ο Τίμα άρχισε να... «πυροβολεί» (17 πόντοι με 5/8 τρίποντα), ο Βεζένκοφ επίσης έδινε λύσεις, όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μπλατ και το ημίχρονο έκλεισε στο 52-39.

Η μισή δουλειά είχε γίνει, λοιπόν, με τους Πειραιώτες να μην ξεκολούν το πόδι από το «γκάζι» στο υπόλοιπο του αγώνα, αλλά με τους συμπατριώτες (Λετονούς) Στρέλνιεκς και Τίμα να συνεχίζουν τη... ραψωδία τρίποντων και σκορ απ΄ όλους τους παίκτες, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διευρύνει τη διαφορά, έφτασε ως και το +27 (88-61) στο 35΄ και τελείωσε το παιχνίδι μέσα σε αποθέωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις