Η σύσκεψη έφερε πιο κοντά την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 16:03
UPD:16:05
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Προς εξομάλυνση δείχνει να οδεύει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Super League, μετά τη σημερινή συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ μεταξύ των θεσμικών φορέων του αθλήματος. 

Οι διαιτητές Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Κωσταράς και Δημητριάδης, που εκπροσώπησαν τους συνάδελφούς τους, επιφυλάχθηκαν να δώσουν την απάντησή τους, καθώς πρώτα οφείλουν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους ρέφερι.

Αφού λάβουν τα πρακτικά της συνάντησης, θα διενεργήσουν ηλεκτρονική ψηφοφορία για να λάβουν απόφαση αν (οι 75 διαιτητές και βοηθοί) σταματήσουν την αποχή τους για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. 

Η πλευρά των ρέφερι ζήτησε αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για δυσμενείς κρίσεις και εφαρμογή του νόμου Κοντονή για επιβολή ποινών σε ΜΜΕ, όμως αυτό όπως ειπώθηκε μόνο εύκολο δεν είναι, επειδή σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει ζήτημα ελευθερίας του Τύπου.

Ακόμη, ζήτησαν από τις ΠΑΕ να υιοθετήσουν ηπιότερους τόνους καθώς και να ριχθεί φως με τη διαλεύκανση της υπόθεσης του Τζήλου. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μίλησε για «ανήκουστα φαινόμενα» και προέτρεψε τους διαιτητές να καταγγέλλουν τα πάντα και να τα αναφέρουν στο φύλλο αγώνα, ενώ πρότεινε δημιουργία επιτροπής που θα διερευνά τέτοιες υποθέσεις. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πως «είναι απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει πλήρης απεγκλωβισμός των διαιτητών από το πατρονάρισμα των παραγόντων», ενώ ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει ο διαιτητής όταν απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτό δεν είναι fair play, δεν είναι σπορ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις