Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης κατά λαθροκυνηγών στην Αφρική

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 07:01
Walden Kirsch/Intel Corporation
A- A A+

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Intel χρησιμοποιεί η κάμερα TrailGuard AI της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης RESOLVE, προκειμένου να εντοπίζει λαθροκυνηγούς και καταπατητές που εισέρχονται σε εθνικούς δρυμούς/ προστατευόμενες ζώνες στην Αφρική και να ενημερώνει τους φύλακες σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να τους σταματούν πριν αρχίσουν να σκοτώνουν ζώα.

Η TrailGuard AI βασίζεται σε πρωτότυπα που φτιάχτηκαν με χρηματοδότηση από το Leonardo DiCaprio Foundation και τη National Geographic Society. «Συνδυάζοντας τεχνολογία ΑΙ με ανθρώπους decision-makers, μπορούμε να επιλύσουμε κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, περιλαμβανομένης της λαθροθηρίας σε βάρος προστατευόμενων ζώων. Με την TrailGuard AI, η τεχνολογία Movidius της Intel επιτρέπει στην κάμερα να πιάνει εικόνες υπόπτων ως λαθροκυνηγών και να ενημερώνει τους φύλακες, που εν τέλει αποφασίζουν ποια είναι η καλύτερη δυνατή αντίδραση» είπε η Άννα Μπέθκε, επικεφαλής του τμήματος AI for Social Good στην Intel.

H TrailGuard AI χρησιμοποιεί Movidus Vision Processing Units (VPUs) της Intel για επεξεργασία εικόνας, χρησιμοποιώντας ειδικούς deep neural network αλγορίθμους για εντοπισμό αντικειμένων και κατηγοριοποίηση εικόνων εντός της κάμερας. Εάν εντοπιστούν άνθρωποι στις εικόνες, τότε ενεργοποιούνται συναγερμοί προς ενημέρωση του προσωπικού, ώστε να υπάρξει έγκαιρη κινητοποίηση.

WALDEN KIRSCH/INTEL CORPORATION

Σύμφωνα με την οργάνωση RESOLVE, ένας ελέφαντας σκοτώνεται κάθε 15 λεπτά από λαθροκυνηγό, με τους νεκρούς ελέφαντες ετησίως να φτάνουν τις 35.000. Επίσης, κινδυνεύουν πολλά άλλα είδη, όπως ρινόκεροι, τίγρεις και άλλα μεγάλα θηλαστικά.

Η TrailGuard AI βασίζεται στο επιτυχές προηγούμενο μοντέλο, TrailGuard, παρέχοντας λιγότερους λάθος συναγερμούς, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και μικρότερο μέγεθος (όσο αυτό ενός μικρού μολυβιού), με αποτέλεσμα την καλύτερη απόκρυψή της, ώστε να μην εντοπίζεται από λαθροκυνηγούς και ζώα. Σε συνεργασία με τη National Geographic Society, το Leonardo DiCaprio Foundation και άλλους φορείς, η κάμερα προορίζεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε 100 προστατευόμενες περιοχές ανά την Αφρική το 2019, με σχέδια για επέκταση της χρήσης της σε νοτιοανατολική Ασία και νότια Αμερική.

Προτεινόμενα για εσάς