Μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την 21η Απριλίου 1967

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 17:52
A- A A+

«Η προάσπιση και περαιτέρω ενίσχυση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, αποτελεί υπόθεση όλων των Ελλήνων δημοκρατών, όπως και η διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων όπου γης».

Αυτά αναφέρονται σε μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 21ης Απριλίου και προστίθεται ότι «αυτό είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μαζί με τους πολίτες αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση, πάντα με πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, που το κατέστησαν καθοριστικό εκφραστή των ελπίδων και των οραμάτων του ελληνικού λαού».

Στο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ τονίζεται επίσης ότι το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, έβαλε τη χώρα και την ελληνική κοινωνία σε έναν χουντικό μονόδρομο, σε ένα καθεστώς αναξιοπρέπειας, βίας, καταπάτησης κάθε έννοιας Δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, βασανιστηρίων, εξοριών, ακόμα και δολοφονιών. Η χώρα απομονώθηκε διεθνώς και η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε σε μαρασμό. Το τέρμα του μονόδρομου έφερε μια εθνική τραγωδία, το πραξικόπημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την τουρκική εισβολή, και τη συνεχιζόμενη κατοχή του Νησιού, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή