Γερμανικός Τύπος: Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο ζουν ειρηνικά

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 00:47
UPD:00:53
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Το θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα γερμανικά ΜΜΕ είναι η ανακοίνωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, να εξεταστούν πιο αυστηροί κανόνες για τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό Γερμανών από μετανάστες.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Mannheimer Morgen γράφει: «Ειδικά ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ θα έπρεπε να ξέρει ότι οι ήδη υπάρχοντες κανονισμοί αρκούν. Απλά πρέπει να εφαρμόζονται στο έπακρο. Και συχνά αυτό είναι μόνο εφικτό όταν βελτιώνεται η συνεργασία με άλλες χώρες – δηλαδή όταν επιτυγχάνονται συμφωνίες επαναπροώθησης. Διότι πολύ συχνά απελάσεις αποτυγχάνουν, επειδή οι χώρες προέλευσης δεν δέχονται πίσω τους πολίτες τους».

Για το ίδιο θέμα η Badische Neueste Nachrichten επισημαίνει: «Η πολιτική πρέπει να δώσει απαντήσεις, για παράδειγμα υπό τη μορφή ξεκάθαρων νόμων, ώστε να μην κλιμακώνονται ανεξέλεγκτα οι διαμάχες, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να δωθούν απαντήσεις και μόνο για το λόγο ότι οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο – οι στατιστικές των υπηρεσιών το δείχνουν αυτό ξεκάθαρα – ζουν ειρηνικά στη Γερμανία». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή