Eπιβεβαιώνεται η επίσκεψη Ράις σε Ελλάδα

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 20:38
A- A A+

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε και τυπικά την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, στην ¶γκυρα, την Αθήνα, και την Σόφια όπου θα συμμετάσχει στην σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Η περιοδεία της στην περιοχή θα είναι τετραήμερη, και θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ από αξιωματούχο ο οποίος χειρίζεται την προετοιμασία της επίσκεψης, ο μέχρι τώρα σχεδιασμός είναι να έρθει η κα Ράις στην Αθήνα προερχόμενη από την ¶γκυρα, για επίσκεψη ολίγων ωρών, αλλά, όπως τονίζεται, τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί όσον αφορά τις λεπτομέρειες της επίσκεψης της.

Προς το παρόν, έχει αποφασισθεί ότι η κα Ράις θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ είναι πιθανό να έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, εάν το επιτρέψει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στην Αθήνα.

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν, μεταξύ άλλων:

1) την επικαιρότητα, όπου κυριαρχεί ο χειρισμός της υπόθεσης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν (επισημαίνεται ότι το θέμα θα συζητηθεί στις 28 Απριλίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ην. Εθνών του οποίου αυτή την περίοδο είναι μέλος και η Ελλάδα),

2) τα πιθανά επόμενα βήματα στο Κυπριακό,

3) το μέλλον του Κοσόβου και την κατάσταση στα Βαλκάνια,

4) την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την στάση Ελλάδας και Κύπρου,

5) τον ρόλο της Ελλάδας στην προσέγγιση με τον μουσουλμανικό κόσμο, και

6) την συμμετοχή της χώρας μας στη μεταφορά πηγών ενέργειας προς την Δύση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή