Μπλατ: Ο Πιτίνο θα δει κάτι που δεν έχει δει ποτέ

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 20:38
UPD:20:44
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Η ομάδα του είναι αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με το διάστημα που προηγήθηκε και στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε δύο φορές στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, για την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Αμερικανός προπονητής προετοιμάζει το αυριανό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν πως η ήττα στην Τουρκία από την Νταρουσάφακα, την περασμένη αγωνιστική (15η), ήταν μια παρένθεση.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και παράλληλα ένα ντέρμπι που έχει ξεχωριστεί δυναμική από μόνο του. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και είμαι βέβαιος πως θα μας δώσουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Διψάμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να τους προσφέρουμε λόγο να φωνάξουν. Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικούς φιλάθλους και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίζουμε εντός έδρας», είπε ο Μπλατ.

«Είναι προφανές πως δεν παίξαμε καλά με την Νταρουσάφακα, συμβαίνει αυτό κάποιες φορές στην Ευρωλίγκα. Όταν δεν σουτάρεις καλά και δεν παίζεις καλά μπορείς να χάσεις. Θα πρέπει να παίξουμε όπως μπορούμε και να επιστρέψουμε στη σταθερότητά μας», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για το τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό στο διάστημα που μεσολάβησε από τις ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Μπλατ απάντησε: «Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο, έχουμε βρει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και αυτή είναι η βασική μας διαφορά σε σχέση με τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη πίεση επειδή έχουμε χάσει στα δύο πρώτα ματς. Θα πρέπει να παίξουμε το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που παίζαμε πριν το ματς με την Νταρουσάφακα». 

Όσο για τη συμβουλή που θα έδινε στον Ρικ Πιτίνο για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα; «Θα δει κάτι που δεν έχει δει ποτέ από άποψη ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως έχει προπονήσει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως θα απολαύσει το περιβάλλον». 

Και συμπλήρωσε: «Κάθε νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο για να περάσει τα συστήματά του. Οι πρώτες μέρες έχουν να κάνουν περισσότερο με την ψυχολογία και μετά περνάς στα μπασκετικά κομμάτια περισσότερο. Πιστεύω πως με τις μέρες που είχε να προετοιμάσει ο νέος προπονητής το παιχνίδι αυτό θα δούμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. Πάντα όμως πρέπει να ελέγχεις τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να αποδίδεις καλά στην άμυνα και να παίζεις το μπάσκετ που εσύ θέλεις». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις