Ιορδανία - Απετράπησαν επιθέσεις μελών της Χαμάς

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 14:03
A- A A+

Οι ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποτρέψουν «επιθέσεις εναντίον ιορδανών αξιωματούχων» τις οποίες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μέλη της Χαμάς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν απόπειρες για την εισαγωγή όπλων από γειτονική χώρα. Συνελήφθησαν ύποπτοι ως μέλη της Χαμάς που φέρονται αναμεμειγμένα στις απόπειρες αυτές. Η έρευνα απέδειξε ότι είχαν λάβει διαταγές από στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς που σήμερα βρίσκεται στη Συρία», δήλωσε ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των συλληφθέντων και την ταυτότητά τους. «Δεν θα δώσουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους όσο συνεχίζεται η έρευνα», είπε, διευκρινίζοντας ότι η προετοιμασία των επιθέσεων αυτών βρισκόταν στην τελική φάση.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η ιορδανική κυβέρνηση έκανε λόγο για την ανακάλυψη πολύ επικίνδυνων όπλων, ανάμεσά τους πύραυλοι, εκρηκτικά και πολυβόλα, στην κατοχή ομάδας του κινήματος Χαμάς.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν μέλη της Χαμάς στην Ιορδανία να επιλέγουν και να παρακολουθούν στρατηγικούς στόχους στο Αμάν και άλλες πόλεις».

Η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε την αναβολή της επίσκεψης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Ιορδανία ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Μαχμούντ Ζαχάρ.

Ο πρόεδρος της Παλαστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε "σοβαρές" τις πληροφορίες αυτές. «Οι πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της κατάσχεσης όπλων στην Ιορδανία που έλαβα από τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σοβαρές και ταυτόχρονα προκαλούν κατάπληξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ανακοίνωσε την προσεχή αποστολή στη Ιορδανία πολιτικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου για να ερευνήσει την υπόθεση αυτή που έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ιορδανίας».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι, Αμπού Ζόχρι, δήλωσε την Κυριακή έκπληκτος από τις δηλώσεις του Μαχμούντ Αμπάς και διέψευσε τις πληροφορίες των ιορδανικών αρχών, χαρακτηρίζοντάς τις ως αβάσιμες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή