ΣΥΝ: Η Ελλάδα να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 15:16
A- A A+

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να συνταχτεί η Ελλάδα με "τους πρόθυμους" του νέου πολέμου στο Ιράν, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ», τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την επίσκεψη Ράις στην Αθήνα, ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Χουντής.

«Το "όχι" στον πόλεμο της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να γίνει όχι και της ελληνικής κυβέρνησης στις "διευκολύνσεις" που ζητά η κ. Ράις, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση «να δεσμευτεί ότι δεν θα αξιοποιηθούν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου για τους αμερικανικούς, πολεμικούς σχεδιασμούς» και ότι δεν θα επιτραπεί στα αμερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», υπογραμμίζει ο κ. Χουντής, «πρέπει να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, να αντιμετωπισθεί πολιτικά το θέμα του πυρηνικού προγράμματος και να μην επαναληφθούν τα πολεμικά σενάρια που εφαρμόστηκαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τα οποία εξυπηρετούν τα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή