ΚΚΕ: Η επίσκεψη Ράις δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον ελληνικό λαό

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 16:17
A- A A+

«Η κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις δεν προμηνύει τίποτα το καλό για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς των Βαλκανίων και της περιοχής της Μέσης Ανατολής».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη Ράις το ΚΚΕ, στην οποία «χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που αψήφησαν την αστυνομοκρατία και ύψωσαν αγωνιστική φωνή κατά της εκπροσώπου των ΗΠΑ».

Όπως επισημαίνεται, η Κοντολίζα Ράις έδειξε και πάλι τα δόντια του ιμπεριαλισμού, απειλώντας και αφήνοντας απέναντι στο Ιράν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, και αυτό της στρατιωτικής - πολεμικής επέμβασης.

«Από την άλλη», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «η εκπρόσωπος των ΗΠΑ έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τον θύτη και το θύμα, την Τουρκία και την Κύπρο, αφού ζήτησε από την Κύπρο να προχωρήσει σε μέτρα που θα διευκολύνουν (!) την "Βόρεια Κύπρο"!».

«Γίνεται φανερό ότι ο Κυπριακός λαός δεν μπορεί να αισιοδοξεί από τη "λύση" που προετοιμάζεται για το Κυπριακό. Το ίδιο και οι λαοί των Βαλκανίων αφού η πολιτική που η Ράις εξέφρασε για το Κοσσυφοπέδιο, σημαίνει αλλαγή των συνόρων. Το δημοψήφισμα κατά του "σχεδίου Ανάν" ήταν επιτυχία του λαού και όχι αποτυχία, όπως ισχυρίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το ΚΚΕ καυτηριάζει την έμφαση που έδωσαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στις «κοινές αξίες των δύο κυβερνήσεων, όπως αυτές εκφράζονται με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές κατά των λαών του Αφγανιστάν και του Ιράκ, καθώς και μέσα από τη δολοφονική δράση του "νέου ΝΑΤΟ"».

Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο προσέγγισης ορισμένων προβλημάτων, επισημαίνει το ΚΚΕ, δεν αλλάζουν επί της ουσίας την κοινή κατεύθυνση. «Αυτό κάνει φανερό και η στάση της απέναντι στο Ιράν, στάση υποστήριξης, έστω και δια της διπλωματικής οδού, των αμερικανικών εκβιασμών», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή