ΠΑΣΟΚ: Περισσότερα ερωτηματικά από την επίσκεψη Ράις

Παπουτσής: «Η "Βόρεια Κύπρος", όπως την αποκάλεσε η κ. Ράις, είναι τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό κατοχή»
Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 18:12
A- A A+

«Η επίσκεψη της κ. Ράις δημιούργησε, τελικά, περισσότερα ερωτηματικά και έφερε μεγαλύτερη ανησυχία στον ελληνικό λαό», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και ¶μυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

Ιδιαίτερα στο Κυπριακό, ο κ. Παπουτσής χαρακτηρίζει την αναφορά της κ. Ράις στη «Βόρεια Κύπρο» «τουλάχιστον απαράδεκτη». «Και δυστυχώς», επισημαίνει, «παρέμεινε ασχολίαστη και χωρίς καμία αντίδραση από την παριστάμενη υπουργό Εξωτερικών κα Μπακογιάννη».

«Η "Βόρεια Κύπρος", όπως την αποκάλεσε η κ. Ράις, είναι τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευρισκόμενο υπό παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή, γεγονός που αποτελεί τη βασική αιτία για τη λεγόμενη "απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων. Είναι τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους του ΟΗΕ και σήμερα πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής.

Όσον αφορά στο Ιράν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την αντίθεση του Κινήματος σε κάθε προοπτική πολέμου, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «να ενημερώσει τον ελληνικό λαό με σαφήνεια για τις θέσεις που προτίθεται να πάρει στις κρίσιμες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή