Ευχαριστίες Γκιούλ σε Ράις για τη στήριξη στο θέμα της Κύπρου

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 20:29
UPD:21:02
A- A A+

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις διαβεβαίωσε σήμερα την τουρκική ηγεσία ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας κατά του ΡΚΚ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αγκυρα η κ. Ράις μαζί με τον τούρκο ομόλογό της, Αμπντουλάχ Γκιούλ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε «Είμασταν μαζί σας στο παρελθόν στον αγώνα κατά την τρομοκρατίας και θα είμαστε μαζί σας και στο μέλλον».

Αναφορικά με το ιρανικό ζήτημα, και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού. Η Αγκυρα, που φοβάται ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν πάλι την πολιτική τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα (πλην του Ισραήλ) στην περιοχή, τόνισε ότι για οποιαδήποτε ενέργεια στο Ιράν θα πρέπει να γίνει σεβαστή η «διεθνής νομιμότητα». Η επιθυμία του Ιράν να μεταφέρει την πυρηνική του τεχνογνωσία και σε άλλες χώρες είναι "ανησυχητική" δήλωσε η κα Ράις.

Σημειώνεται ότι ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να μεταφέρει και σε άλλες χώρες την εμπειρία της στον πυρηνικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ράις έθιξε στις συνομιλίες της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τέλος, ο κ. Γκιούλ ευχαρίστησε την ομόλογό του για τη στήριξη των ΗΠΑ στο θέμα της Κύπρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή