Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ράμσφελντ στο Ιράκ

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 07:52
A- A A+

Ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη μια απροσδόκητη επίσκεψη στην Βαγδάτη, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την στήριξη της Ουάσινγκτον στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ υπό τον σιίτη πολιτικό Τζαουάντ αλ Μαλίκι.

Ο Ράμσφελντ έφθασε στην πρωτεύουσα του Ιράκ με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, κάνοντας την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα το 2006.

Πέραν των πολιτικών εξελίξεων, στην επίσκεψη Ράμσφελντ αναμένεται να εξετασθεί και το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ τους επόμενους μήνες. Σήμερα, στο Ιράκ βρίσκονται περίπου 132.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Ράμσφελντ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο εμμένει στο σχέδιο μείωσης του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ· ωστόσο, δεν έδωσε σχετικές λεπτομέρειες ή κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι η στήριξη των αμερικανικών πολιτών προς την κυβέρνηση όσον αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ μειώνεται ραγδαία, γεγονός που συμβάλλει στην πτώση της δημοτικότητας του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους.

Αλλά και ο ίδιος ο Ράμσφελντ αντιμετώπισε τα βέλη της κριτικής έξι στρατηγών εν αποστρατεία που εξέφρασαν την θέση ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τον θώκο του πολιτικού προϊσταμένου των ενόπλων δυνάμεων, κατηγορώντας τον ότι δεν λαμβάνει υπ'όψιν του τις εισηγήσεις των στρατιωτικών, διοικεί ταπεινώνοντας τους υφισταμένους του και διαπράττει στρατηγικά σφάλματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή